Torsk med brynt citronsmör och tomat

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 4 portionsbitar fryst torsk
  • ca 2 msk salt
  • 25 g smör (eller efter samvete)
  • 0,5 citron
  • 5-10 mogna tomater, gärna i olika färger och storlekar
  • 1 msk kapris
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Klipp loss de frusna torskbitarna ur plasten. Lägg dem i en kastrull med salt och så pass mycket vatten att det täcker fisken ordentligt. Låt stå i 10-15 min.
  2. Ställ kastrullen på plattan, sätt på lock och koka upp. Dra sedan bort från värmen och låt stå i 5-10 min.
  3. Smält smöret under tiden tills det börjar dofta nötigt. Tillsätt rivet citronskal och pressad saft. Släng ner tomaterna skurna i bitar och blanda runt. Tillsätt kapris, basilika och svartpeppar.
  4. Lyft försiktigt upp torskbitarna och lägg upp på tallrikar. Fördela tomatsmöret över. Garnera med lite extra basilikablad.
  5. Servera genast, gärna med nykokt pyttepotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept