Vattenmelonsallad med feta och skinkchips

Från Nyhetsmorgon

Vattenmelonsallad med fetaost och lufttorkad skinka är min standardsallad på sommaren. Läskande, salt och sött på samma gång. Beroendeframkallande gott!

Skär av ”botten” på vattenmelonen så står den stadigt när du skär bort skalet.

3 augusti 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g spickeskinka eller lufttorkad skinka
  • ca 1 kg vattenmelon
  • 150 g fetaost
  • olivolja
  • nymalen svartpeppar
  • 1 kruka färsk mynta och/eller oregano

Gör så här

  1. Lägg upp skinkskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in i ugnen i 225 grader i 5-7 min. Låt svalna och bryt försiktigt i bitar.
  2. Skär bort skalet från vattenmelonen. Dela sedan fruktköttet i bitar eller klyftor.
  3. Lägg upp melonbitarna på ett stort fat. Bryt över fetaosten. Ringla över olivolja och peppra generöst från kvarn.
  4. Garnera vattenmelonsalladen med skinkflarn och massor av mynta och/eller oregano. Servera som lätt lunch, förrätt eller tillbehör till grillat.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept