Från Mitt kök

Grillat kanelfläsk med spenatsallad med getost och jordgubbar

20 min
4
Grillat kanelfläsk med spenatsallad med getost och jordgubbar
Foto: TV4
Från Mitt kök

Sidfläsk rubbas med kanel, chilipulver, ingefära och koriander för att sedan läggas på en riktigt varm grill. Serveras med en fräsch sallad med getost och jordgubbar.

15 juli 2014
Visa mer
20 min
4

Du behöver

Kanelfläsk

  • ca 500 g rökt eller rimmat sid- eller stekfläsk, skivat
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5-1 tsk chipotlechili
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 msk farinsocker

Spenatsallad med jordgubbar, mynta och pepprig getost

  • 2 påsar färsk babyspenat
  • 1 liten rödlök, helst färsk
  • 1 citron
  • 250 g jordgubbar
  • 150 g mjuk getost, chavroux
  • ca 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 kruka färsk mynta
  • kallpressad rapsolja av god kvalitet
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg ut fläskskivorna på bänken eller en skärbräda.
  2. Blanda alla kryddor och sockret i en liten skål. Strö över hälften av kryddblandningen över fläsket. Vänd och strö över resten på andra sidan. Gnid in kryddorna ordentligt i köttet.
  3. Grilla på riktigt het grill med direkt värme i ett par minuter på varje sida. Servera genast tillsammans med salladen (se nedan).
  4. Sallad
    Skölj spenaten om det behövs och torka väl.
  5. Skiva rödlöken tunt. Pressa över citronen och låt stå och dra medan du gör resten.
  6. Snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.
  7. Mal rejält med peppar på ett litet fat. Klicka loss bitar av getosten (t ex med en tesked) och rulla i peppar.
  8. Blanda spenatblad och myntablad på ett fat. Strö över jordgubbar och rödlök. Fördela osten ovanpå. Ringla över rapsolja och strö över flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept