Sidfläsk rubbas med kanel, chilipulver, ingefära och koriander för att sedan läggas på en riktigt varm grill. Serveras med en fräsch sallad med getost och jordgubbar.
ca 500 g sidfläsk (eller stekfläsk), skivat (rökt eller rimmat)
2 tsk malen kanel
1 tsk malen koriander
2 tsk rökt paprikapulver
0,5-1 tsk chipotlechilifrukt
1 tsk malen ingefära
1 msk farinsocker
Spenatsallad med jordgubbar, mynta och pepprig getost
2 förp färsk babyspenat (påsar)
1 rödlök, helst färsk
1 citron
250 g jordgubbar
150 g getost, mjuk, chavroux
ca 1 tsk svartpeppar, nymalen
1 kruka färsk mynta
kallpressad rapsolja (av god kvalitet)
flingsalt
Gör så här
Lägg ut fläskskivorna på bänken eller en skärbräda.
Blanda alla kryddor och sockret i en liten skål. Strö över hälften av kryddblandningen över fläsket. Vänd och strö över resten på andra sidan. Gnid in kryddorna ordentligt i köttet.
Grilla på riktigt het grill med direkt värme i ett par minuter på varje sida. Servera genast tillsammans med salladen (se nedan).
Sallad
Skölj spenaten om det behövs och torka väl.
Skiva rödlöken tunt. Pressa över citronen och låt stå och dra medan du gör resten.
Snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.
Mal rejält med peppar på ett litet fat. Klicka loss bitar av getosten (t ex med en tesked) och rulla i peppar.
Blanda spenatblad och myntablad på ett fat. Strö över jordgubbar och rödlök. Fördela osten ovanpå. Ringla över rapsolja och strö över flingsalt.