Bruschetta med bondbönspesto och pecorino

Från Nyhetsmorgon

Bondbönor är en av naturens vackraste och godaste gåvor. Men hittar du inga duger vanliga frysta gröna ärtor. 

3 augusti 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor ciabatta eller baguette
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 250 g spritade bondbönor (alt gröna ärtor)
  • 2 msk färsk mynta, finskuren
  • 2 msk olivolja + extra
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 50 g pecorino

Gör så här

  1. Rosta eller grilla brödet.
  2. Dela vitlöksklyftorna på hälften och gnid in brödet med snittytan.
  3. Koka bondbönor i 5 min i lättsaltat vatten. Låt svalna och dra av det yttre höljet. (Frysta ärtor kokas i 1 min.)
  4. Mosa bönorna med gaffel eller mixa dem grovt. 
  5. Blanda med mynta (spara lite till dekor) och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran på brödskivorna.
  6. Bryt över pecorino. Ringla över lite extra olivolja och garnera med mynta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept