Mexikanska glasspinnar

30 m + frystid
6 av varje sort
30 m + frystid
6 av varje sort

Du behöver

Jordgubbspaletas med lime och ingefära

  • 45 g limesaft, ca 2 lime
  • 350 g jordgubbar, färska eller frysta
  • 85 g strösocker (1dl)
  • 100 g vatten (1dl)
  • 1 cm Ingefära

Yoghurt- och blåbärspaletas

  • 100 g frysta blåbär, tinade
  • 25 g vatten (1/4 dl)
  • 1 citron
  • 45 g strösocker (1/2 dl)
  • 50 g honung
  • 100 g mjölk
  • 350 g turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Jordgubbspaletas
    Koka upp limesaft, jordgubbar, strösocker, vatten och riven ingefära. Ställ åt sidan och låt dra 5 minuter, smaka av så att ingefäran satt smak. Mixa allt en en matberedare och sila så att den blir slät och fin.
  2. Lägg 4 tunna skivor jordgubbar i din glassform, häll i saften i formen och ställ in i frysen, stick i pinnar och låt frysa över natten.
  3. Blåbärspaletas
    Koka upp blåbär, vatten, citron och strösocker i en kastrull och låt sjud i 5 minuter, ta av från plattan och låt svalna lite.
  4. Blanda turkisk yoghurt, honung och mjölk till en slät och fin konsistens. Varva yoghurt och blåbärskoket i glassformen, stick i pinnar och låt frysa över natten.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept