I samarbete med ViktVäktarna

Mexikansk kyckling i tacoskal

30 m
4
Mexikansk kyckling i tacoskal
Foto: Viktväktarna


Vem gillar inte tacos? Här samsas kyckling med grönsaker och tacokryddade svarta bönor i spröda tacoskal.

SmartPoints per portion: 12

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
30 m
4

Du behöver

Kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • salt och peppar

Bönröra

  • 1 röd chili
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 400 g svarta bönor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 0,5 kruka koriander
  • sallad
  • 8 tacoskal
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Skär kyckling i mindre bitar och stek i margarin. Krydda med salt och peppar.
  2. Kärna ur och strimla chili. Finhacka vitlök och lök och fräs tillsammans med chili och spiskummin i olja.
  3. Mosa sköljda och avrunna bönor grovt med en potatisstöt eller gaffel. Blanda ner tillsammans med tomatpuré bland lökhacket och låt allt bli varmt. Krydda med socker och salt.
  4. Hacka tomat, lök och koriander. Lägg tillsammans med sallad, kyckling och bönröra i tacoskalen. Toppa med gräddfil.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med ViktVäktarna

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna