Mexikansk halloumiburgare med picklad lök, avokado och koriander

30 m
4
Mexikansk halloumiburgare med picklad lök, avokado och koriander
Foto: Siri Barje
Från Nyhetsmorgon

Frasig och salt halloumi i kombo med koriander, picklad lök och avokado. Finns inget bättre. Den här burgaren är fräsch, om det går att säga så om en burgare vill säga. Sjukt gott med sötpotatispommes till!

Den picklade löken håller sig i kylen länge om du håller den ren. /Siri

Glutenfri: Byt brödet mot glutenfritt

Laktosfritt: Byt ut halloumin mot bönburgare

Missa inte Siris fina blogg hos oss, klicka på hennes profilbild för att hitta dit!

16 april 2016
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 4 hamburgerbröd
  • 200 g halloumi
  • 2 rödlökar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 msk salt
  • 2 avokado
  • 1 lime
  • 0,5 kruka koriander
  • 70 g färsk spenat (en liten påse)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sriracha eller annan chilisås
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skiva rödlöken tunt och lägg i en ren burk eller skål. Koka snabbt upp vatten, vitvinsvinäger, socker och salt tills sockret har löst sig. Häll det kokande vattnet på löken och ställ kallt i minst 15 minuter.
  2. Hacka koriandern. Dela lime och avokadon i två delar. Mosa avokadon med en halv pressad lime, salt och peppar. Vänd i koriandern.
  3. Blanda chilisås med majonnäs, lite salt och peppar.
  4. Skiva halloumin i 8 bitar. Stek eller grilla den sedan i het panna.
  5. Bred lite majonnäs på botten av brödet. Lägg på spenat, avokado, halloumi, picklad lök och lite mer majonnäs.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept