Mexikansk äggsallad

Mexikansk äggsallad
Foto: TV4

Servera en smakrik liten sallad som förrätt. Den här innehåller ägg och grönsaker och är kryddad på mexikanskt vis. Gott till är skivor av lufttorkad skinka.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 stjälk bladselleri
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 röd paprika
  • 1 avokado
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 lime
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk finhackad färsk koriander
  • 1 dl majonnäs

Till servering:

  • 12 skivor parmaskinka
  • rosésallat
  • persilja

Gör så här

  1. Finhacka äggen och sellerin. Skär paprikan i små tärningar.
  2. Skala avokadon och skär i små bitar. Pressa över limesaft och rör om. Tillsätt ägg, paprika, och selleri. Blanda samman majonnäsen med pressad vitlök. Krydda med spiskummin och koriander. Rör ner i grönsaksblandningen.
  3. Fördela sallaten på fyra assietter. Lägg upp äggsalladen och dekorera med persilja och skinka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept