Antep ezme

Antep ezme
Foto: TV4

Turkisk stark tomatröra som passar perfekt till vitt bröd eller som ett eldigt inslag på mezetallriken.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


23 maj 2012
Visa mer

Du behöver

  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 st saltgurkor, hackade
  • 1 näve bladpersilja, hackad
  • 8 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk pul biber (turkisk torkad chili)
  • 1 msk isot biber turkisk ugnsrostad chili
  • 2 dl tomatpuré
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Lägg löken i en sil och skölj bort löksaften med kallt vatten.
  2. Häll ned innehållet i en skål med övriga ingredienser och blanda tills tomatpurén är jämt fördelad.
  3. Ställ i kylskåpet och låt smakerna gifta sig i några timmar så blir den än godare.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept