Sebzeli bulgur

Sebzeli bulgur
Foto: TV4

Sebzeli bulgur

Av: Metin - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

40 min

Bulgur med grönsaker, perfekt bas på mezetallriken.

Dryckestips från Metin
Corona
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 grön paprika, hackad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Täck botten av en kastrull med olivolja och sätt på plattan på medelhög värme.
  2. Fräs på lök och paprika i 5 minuter och tillsätt sedan krossade tomater, hackad bladpersilja och buljongtärning.
  3. När buljongtärningen blivit upplöst häller du i bulgur och vatten och sänker värmen på plattan lite.
  4. Låt koka i ca 15 minuter, håll koll på den så att du märker när allt vatten börjar försvinna.