Sebzeli bulgur

40 min
6
Sebzeli bulgur
Foto: TV4

Bulgur med grönsaker, perfekt bas på mezetallriken.

Dryckestips från Metin
Corona
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


23 maj 2012
Visa mer
40 min
6

Du behöver

  • 1 dl olivolja
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st grön paprika, hackad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 näve bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Täck botten av en kastrull med olivolja och sätt på plattan på medelhög värme.
  2. Fräs på lök och paprika i 5 minuter och tillsätt sedan krossade tomater, hackad bladpersilja och buljongtärning.
  3. När buljongtärningen blivit upplöst häller du i bulgur och vatten och sänker värmen på plattan lite.
  4. Låt koka i ca 15 minuter, håll koll på den så att du märker när allt vatten börjar försvinna.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept