Isot biberli nohut

Isot biberli nohut
Foto: TV4

Isot biberli nohut

Av: Metin - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

35 min

Kikärtor i tomatsås med ugnsrostad chili, perfekt tillsammans med vitt bröd eller bulgur.

Dryckestips från Metin
Corona
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 tomater, hackade
  • 1 msk ev tomatpuré
  • 1 buljongtärning
  • 400 g kikärtor
  • 2 msk isot biber (turkisk ugnsrostad chilifrukt)

Gör så här

  1. Ställ plattan på medelhög värme och fräs på löken i olivolja fem minuter.
  2. Häll på tomaterna när löken börjat bli mjuk.
  3. Tillsätt en buljongtärning, sänk värmen och låt puttra under lock i 30 minuter eller tills tomaterna kokat sönder.
  4. Är det svårt att få tag på bra tomater pga säsong kan du tillsätta lite tomatpuré.
  5. Häll av spadet från kikärtorna och tillsätt dessa när tomatsåsen är klar.
  6. Rör sedan ner isot biber och blanda ordentligt.