Isot biberli nohut

35 min
6
Isot biberli nohut
Foto: TV4

Kikärtor i tomatsås med ugnsrostad chili, perfekt tillsammans med vitt bröd eller bulgur.

Dryckestips från Metin
Corona
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


23 maj 2012
Visa mer
35 min
6

Du behöver

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st gul lök, hackad
  • 4 st tomater, hackade
  • 1 msk tomatpuré, kan uteslutas
  • 1 st buljongtärning
  • 400 g Kikärtor
  • 2 msk isot biber (turkisk ugnsrostad chili)

Gör så här

  1. Ställ plattan på medelhög värme och fräs på löken i olivolja fem minuter.
  2. Häll på tomaterna när löken börjat bli mjuk.
  3. Tillsätt en buljongtärning, sänk värmen och låt puttra under lock i 30 minuter eller tills tomaterna kokat sönder.
  4. Är det svårt att få tag på bra tomater pga säsong kan du tillsätta lite tomatpuré.
  5. Häll av spadet från kikärtorna och tillsätt dessa när tomatsåsen är klar.
  6. Rör sedan ner isot biber och blanda ordentligt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept