Messmörslimpor

Messmörslimpor
Foto: TV4

Från Norrland kommer detta trevliga recept. Sirap och messmör gör brödet lite sött.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 1,5 msk sirap
  • 75 g messmör
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 6 dl grovt rågmjöl
  • ca 8 dl vetemjöl special
  • Ugn: 200 grader

Gör så här

  1. Blanda mjölk, sirap och messmör i en kastrull och värm det till 37°. Rör så att messmöret smälter. Rör ut jästen i degspadet.
  2. Arbeta in salt, råmjöl och vetemjöl tills degen släpper bunken utan att kladda. Jäs i 45 minuter.
  3. Knåda degen väl. Forma två limpor och lägg på en plåt med bakpapper. Nagga med gaffel. Jäs i 30 minuter.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Pensla med hett vatten när limporna är färdiga och låt dem svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept