Melonsallad med getost

Melonsallad med getost
Foto: TV4

En läcker tillbehörsrätt som passar utmärkt till grillat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g honungsmelon
  • 800 g vattenmelon
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk pressad limesaft
  • salt och malen svartpeppar
  • 0,5 tsk torkad mynta
  • 50 g chèvre
  • Brödkrutonger:
  • 4 skivor dagsgammalt vitt bröd
  • 30 g smör
  • flingsalt

Gör så här

  1. Brödkrutonger: Skär brädet i 2x2 cm kuber. Stek dem sedan på medelvärme i smör tills de är gyllenbruna och knapriga. Strö flingsalt över.
  2. Dela honungsmelonen och ta ur kärnorna. Ta bort kärnorna ur vattenmelonen. Ta ut kulor med hjälp av ett kuljärn och lägg i en skål.
  3. Blanda olja, limesaft, salt, peppar och mynta och slå det över melonkulorna. Strö över brödkrutonger och flaga över getost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept