Melonkulor i mousserande vin

Melonkulor i mousserande vin
Foto: TV4

Mycket vacker och läskande efter en salt skaldjursmiddag är denna melonefterrätt. Ju fler färger på melonen desto vackrare. Vill du ha en alkoholfri dessert byter du ut vinet mot hälften citronsoda och hälften mineralvatten.

13 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg melon av tre olika sorter
  • 1 flaska mousserande vitt vin

Gör så här

  1. Dela melonerna i halvor, skär bort kärnor. Ta ut kulor med kuljärn eller skär i kuber.
  2. Varva melonköttet i en skål eller i portionsglas. Stora vinglas är festligt. Ställ kallt. Ställ också vinet så det blir riktigt kallt.
  3. Dags att servera. Häll det skummande vinet över melonkulorna och njut genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept