Melon- och jordgubbssoppa med kardemummakesella

4

Du behöver

  • 1 l jordgubbar
  • 1 honungsmelon
  • 2 msk florsocker
  • 2 citroner

Kardemummakesella

  • 2 dl kesella
  • 1 msk kardemumma

Till servering

  • rostade mandlar
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna och dela dem på mitten.
  2. Skala och skär melonen i mindre bitar. Mixa jordgubbar och melon till en slät soppa. Blanda citronskal och citronsaft från citronerna i en skål. Rör sedan ut sockret i juicen tills eventuella klumpar försvunnit.
  3. Rör ner blandningen i soppan och häll upp i skålar. Blanda ihop kardemumma och kesella och lägg en klick i varje skål precis innan servering. Toppa med mandlar och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept