KB:s gravade strömming

20 min
4

Från anrika restaurang KB i Stockholm kommer den här gravade strömmingen.

Strömmingen håller sig en vecka i kylen.

16 september 2008
Visa mer
20 min
4

Du behöver

Strömming:

  • 500 g dragen strömming (skinn och benfri)
  • 1,5 dl ättika
  • 7,5 dl vatten
  • 1 tsk salt

Örtsås:

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 msk dragon, hackad
  • 1 msk dill, skuren
  • 1 msk gräslök, skuren
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 st citron, saften
  • salt
  • vitpeppar

Tillbehör:

  • kavring
  • västerbottenost

Gör så här

  1. Skölj strömmingen i kallt vatten.
  2. Koka upp salt, ättika och vatten, låt svalna.
  3. Lägg strömmingen i en skål och häll på den kalla ättikslagen.
  4. Låt stå övertäckt i kylskåp i 24 timmar.
  5. Häll av ättikslagen.
  6. Örtsås: Blanda alla ingredienser till såsen i en skål. Häll dem över strömmingen. Smaka av med salt, peppar och citron.
  7. Servera strömmingen med kavring och Västerbottenost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept