SVAMPPIZZA MED PARMASKINKA

4

Du behöver

Pizza deg:

  • 3 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa socker
  • 600 g vetemjöl
  • 50 g jäst
  • Tomatsås:
  • 0,5 kg färska tomater, tärnade
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 msk hackade örter, t.ex basilika
  • salt och peppar
  • Ev. tabasco
  • sherryvinäger
  • Svamp:
  • 1 kg blandad svamp
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • smör
  • salt och peppar

Till gräddning av pizzorna:

  • mozzarella
  • ruccola
  • parma skinka
  • olivolja
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser noggrant i ca: 7 min till en slät deg. Låt jäsa 1h.
  2. Kavla ut degen och stansa till lämplig storlek och lägg på välsmort smörpapper.
  3. Svetta lök och vitlök och tillsätt tomaterna. Låt sjuda tillsammans med vittvin och hönsbuljong i ca 30 minuter.
  4. Smaka av med örter, tabasco, sherryvinäger, salt och peppar.
  5. Rensa och dela svampen. Finhacka löken. Stek svampen i smör och tillsätt schalottenlöken precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.
  6. Bred ut ett jämt läger tomatsås på pizzabottnarna. Lägg på ost och grädda i ugnen på 250 grader tills gyllenbrun.
  7. Garnera med den nystekta svampen, toppa med ruccola och en skiva parmaskinka. Droppa olivolja och balsamvinäger över.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept