Rådjuswallenbergare med ärtor

4

Du behöver

  • Wallenbergare
  • 200 g finmalen rådjursfärs
  • (mager)
  • 1 krm enbär, malda
  • 1 krm vitpeppar
  • 1,5 tsk salt
  • 1 äggvita
  • 1,5 ?2 dl vispgrädde
  • ströbröd alt 2 skivor
  • formbröd, rivna
  • brynt smör
  • ärtor
  • 1 dl ärtor (färska eller frysta)
  • 1 msk hackad schalottenlök
  • lite hackad bladpersilja
  • salt

Gör så här

  1. Lägg färs, kryddor och äggvita i en matberedare, blanda i 1 minut. Tillsätt grädden i en fin jämn stråle under tiden matberedaren går. Se till att färsen och grädden är riktigt kalla. Forma färsen till 4 burgare. Panera i ströbröd eller rivet bröd och stek i smör i stekpanna på mellanvärme, 1 ½ minut på varje sida.
  2. Servera wallenbergarna med potatispuré, lingon, ärtor och brynt smör.
  3. Värm upp ärtorna hastigt i lite vatten tillsammans med lök, persilja och salt. Häll av vattnet.
  4. Servera med rårörda lingon och potatismos.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept