Oklahoma Pork

4

Du behöver

  • 2 huvud isbergsallad
  • 4 st schalottenlökar, finhackade
  • 0,5 dl olivolja
  • champagnevinäger
  • 1 ? 2 dl blue cheesedressing (se s. 28)
  • 200 g varmrökt sidfläsk, BBQ-glaserat
  • 0,5 kruka gräslök
  • brödkrutonger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj isbergsalladen noga under rinnande vatten. Låt torka på
  2. En handduk i ca 5 minuter.
  3. Klyv huvudena på mitten och skär bort stockarna, så att de kan ligga stabilt på tallriken. Blanda den finhackade schalottenlöken med oljan och vinägern.
  4. Dressa sallatshuvudet med schalottenlöksvinägretten och bluesheesedressingen.
  5. Salta och peppra rikligt på toppen. Tärna sidfl äsket i kuber 1x1 cm. Stek i en het teflonpanna, så den får en gyllenbrun färg.
  6. Sila bort överfl ödigt fett genom ett durkslag.
  7. Glacera med BBQ-glaze.
  8. Strö fläsket över salladen och toppa med hackad gräslök och brödkrutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept