LÖJROMSBLINIE

LÖJROMSBLINIE
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

LÖJROMSBLINIE

Av: Melker Andersson och Danyel Couet

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 10 g jäst [ca 2 tsk]
  • 2,5 dl mjölk, ljummen
  • 1,5 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,75 dl gräddfil
  • 1 äggula
  • 2 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 4 msk löjrom [ca 120 g]
  • 4 msk crème fraîche
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 4 citroner, klyftor
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt mjöl, gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät och låt jäsa 30 minuter. Vispa äggvitor hårt och vänd ner i smeten. Grädda i blinie-pannor eller plättlagg med smör.
  2. Servera med löjrom, creme fraiche, rödlök, citronklyfta och en dillvippa.