LÖJROMSBLINIE

LÖJROMSBLINIE
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
4

Du behöver

  • 10 g jäst, ca 2tsk
  • 2,5 dl ljummen mjölk
  • 1,5 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,75 dl gräddfil
  • 1 äggula
  • 2 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 4 msk löjrom, ca 120g
  • 4 msk creme fraiche
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 4 citronklyftor
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt mjöl, gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät och låt jäsa 30 minuter. Vispa äggvitor hårt och vänd ner i smeten. Grädda i blinie-pannor eller plättlagg med smör.
  2. Servera med löjrom, creme fraiche, rödlök, citronklyfta och en dillvippa.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept