Lime Florida Key West med hallonsorbet

Snabb och god dessert med färdiga bottnar, limecurd och italiensk maräng. Serveras med hallonsorbet. 

15 november 2007
Visa mer
4

Du behöver

Italiensk maräng

  • 2 dl vatten
  • 75 g socker
  • 50 g äggvitor
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk citronjuice

Tarteletterna

  • 4 tarteletter, söta
  • 4 dl limecurd, finns i matbutiker
  • 4 dl italiensk maräng (recept ovan)
  • 5 dl hallonsorbet, till servering
  • 4 kvistar mynta, till servering
  • florsocker, till garnering

Gör så här

  1. Marängen
    Hetta upp vatten och socker till 121 grader. Vispa äggvitan med 1 tsk socker och 1 tsk citronjuice i en mixer. Tillsätt den varma sockerlagen i en tunn stråle under snabb vispning.
  2. Vispa tills kall och fyll i en spritspåse.
  3. Tarteletterna
    Fyll tarteletterna med ca 1 dl limecurd vardera.
  4. Spritsa över en stor klick maräng och stryk ut med en palett. Bränn gyllenbrun med en gasbrännare.
  5. Servera med hallonsorbet, mynta och florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept