Hallon "mille feuille" med lakrits

4

Du behöver

  • 2 askar hallon
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 0,5 pkt florsocker
  • 1,5 msk citronjuice
  • Vaniljkräm:
  • 0,5 liter mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 4 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl maizenamjöl
  • 25 g smör

Lakritsgelé:

  • 1,5 msk salmiakgranulat
  • 1 dl vitt vin, halvtorrt
  • 0,5 dl vatten
  • 3 blad gelatin, blötlagda
  • 2 msk limejuice
  • 1 flaska Seven Up, 33 cl

Gör så här

  1. Blanda äggvitor och socker och vispa hårt. Avsluta
  2. Med citronjuice. Forma 12 rektanglar av marängen
  3. På smörpapper och baka i 110 grader i ugnen en halv
  4. Timma. Stäng av ugnen och låt plåten stå inne ytterligare
  5. En halv timma. Tag ut den och låt svalna.
  6. Koka upp mjölken med vaniljstången.Vispa socker,
  7. Maizena och gulor vitt. Häll den kokande mjölken över.
  8. Häll tillbaka i kastrullen och sjud upp till första bubblan.
  9. Tillsätt smöret och rör om. Sila och kyl ner.
  10. Koka upp salmiakpulvret, vitt vin och vatten. Tillsätt
  11. Gelatinblad, limejuice och Seven Up. Häll upp i en form
  12. Och kyl ner.
  13. Vid servering lägg 1 skiva maräng i botten och bred på
  14. Vaniljkräm. Lägg på ytterligare en skiva maräng och lägg
  15. På en rektangulär skiva gelé. Avsluta med maräng och
  16. Toppa med hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept