Caesarkyckling och romansallad

4

Du behöver

Caesardressing

  • 2 äggulor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ?2 msk rödvinsvinäger
  • 2 sardeller, finhackade
  • 1 dl matolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och svartpeppar
  • Majskyckling
  • 200 g strimlade kycklingfiléer
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 1 dl krossad cornflakes
  • 1 ägg
  • sallad
  • 1 kruka romansallad
  • 2 msk krasse
  • 2 knippor gräslök, hackade
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 1 dl hyvlad parmesanost

Gör så här

  1. Caesardressing
  2. Blanda gulor, vitlök, vinäger och sardeller.
  3. Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning, tillsätt parmesanosten.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar
  5. Majskyckling
  6. Panera kycklingen först i majsmjöl, sedan i ägg och sist i krossad cornflakes.
  7. Fritera i 160 grader i 2?3 minuter.
  8. Salta och peppra.
  9. Sallad
  10. Skölj och plocka salladen och blanda den med resterande ingredienser. Blanda ner kycklingen och dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept