Grillad fläskkotlett med fetasallad

Grillad fläskkotlett med fetasallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Fläskkotlett är väldigt gott oavsett om det är stekta eller grillade. Här serveras de med en fräsch sallad med fetaost.

20 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 10 st oliver
  • timjan
  • 2 msk olivolja

Fetasallad:

  • 4 st kokta potatisar
  • 0,5 st gurka
  • 1 st rödlök
  • 4 st tomater
  • 2 st avokadofrukter
  • 50 g spenat
  • 100 g fetaost
  • Dressing:
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk grovkornig senap
  • svartpeppar och salt

Gör så här

  1. Finhacka oliverna med vitlök och timjan. Tillsätt olivolja och marinera kotletterna däri.
  2. Fetasallad: Skala gurkan, kärna ur och skär i centimeterstora kuber. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär tomater och avokado i bitar. Dela fetaosten i tärningar. Skölj spenaten. Skär potatisen, stek den på låg värme till en början och öka sedan värmen och stek potatisen knaprig i olivolja.
  3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Grilla kotletterna i 4 minuter på varje sida. Blanda salladen med dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept