Korv pot au feu med pepparrotscrème fraiche

Du behöver

  • 0,5 st rotselleri (ca 300 g)
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 1 st kålrabbi
  • 4 st medelstora potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 st medelstor purjolök
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk grovkorning senap
  • 500 g falukorv
  • färska örter, t ex basilika, persilja, dragon, timjan

Pepparrotscrème fraiche:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk riven pepparrot
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukter och potatis i bitar. Skala, ansa och skär gul lök och purjolök i bitar. Koka grönsakerna i vin och grönsaksbuljong ca 10 min eller tills de är mjuka. Smaksätt med senap.
  2. Tärna falukorven och stek tärningarna lätt i en stekpanna. Rör ner falukorvstärningarna i grönsakerna.
  3. Pepparrotscrème fraiche: Blanda crème fraiche och riven pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka örtkryddorna. Servera rätten i djupa tallrikar med hackade örtkryddor och pepparrotscrème fraiche till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept