Torskgryta med räkor och pestoyoghurt

4

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk chilisås
  • 1 droppe tabasco
  • 2 dl vitt vin
  • vatten
  • 1 st gul lök
  • 4 st potatisar
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 st fänkål
  • 4 st tomater
  • 0,5 pkt saffran (0,5 g)
  • 1 st citron
  • 2 st apelsiner
  • 400 g torskfilé

Pestoyoghurt:

  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk pesto (finns färdig på burk)

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna. Fräs skalen i olivolja i en kastrull. Tillsätt chilisås, tabasco, vitt vin och vatten så att de täcker skalen. Koka 10-15 minuter.
  2. Skala och skiva lök och potatis. Kärna ur och strimla paprika. Ansa och skiva fänkål och tomater.
  3. Sila räkbuljongen. Koka upp med lök, potatis, fänkål, saffran, saft av citron och apelsin.
  4. Sjud 8-10 minuter.
  5. Skär under tiden fisken i bitar. Tillsätt fiskbitar, tomat och paprika och låt sjuda ytterligare 7-8 minuter. Rör ner räkorna precis innan serveringen.
  6. Servera med matlagningsyoghurten blandad med pesto.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept