Carribean extacy

4

Du behöver

  • 600 g marulk
  • 200 g blåmusslor
  • 0,25 st rotselleri, skalad och tärnad
  • 1 st kokbanan, skalad och tärnad
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 dl blandade, hackade örter (koriander och persilja)
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 msk crème fraiche
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 st limefrukter
  • färsk koriander till garnering

Gör så här

  1. Skiva marulken. Blanda olivolja, hälften av vitlöken och de hackade örterna. Låt fisken ligga i marinaden i 10 minuter. Salta, peppra och grilla skivorna.
  2. Koka upp vinet och fiskbuljongen tillsammans med resten av vitlöken.Tvätta musslorna och koka dem i vinbuljongen tills de öppnat sig. Tag då upp dem och lägg i stället ner rotselleri- och kokbanantärningarna. Koka dem mjuka, tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och vitpeppar. Lägg tillbaka musslorna så de blir varma.
  3. Vid serveringen, fördela musselgrytan i djupa portionstallrikar med den glillade marulken på. Garnera med koriander och limehalva.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept