Pizza med kantareller och mozzarella

4

Du behöver

  • Pizzadeg:
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl

Pizzafyllning:

  • 1 burk tomatsås (pizzasås)
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 tsk färsk timjan (eller torkad)
  • salt och peppar
  • 500 g kantareller
  • 1 msk margarin eller smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Pizzadeg: Rör ut jästen med en del av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, socker, salt och vetemjöl. Arbeta degen smidig och låt sedan jäsa i ca 30 minuter. Forma 4 runda portionspizzor på en bakplåtspappersklädd plåt.
  2. Fyllning: Bred på tomatsås och fördela skivad mozzarella över. Krydda med timjan, salt och peppar. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 225° ca 10 minuter. Rensa kantarellerna. Fräs dem i matfett i en stekpanna. Smaksätt med salt och peppar. Lägg kantarellerna på pizzorna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept