Clafoutis med körsbär

Från Nyhetsmorgon

En magisk dessert signerad Melker Andersson.

Man kan göra den här kakan i en stor form, men tyvärr blir den inte lika god som när man gör den i portionsformar tycker jag. /Melker Andersson

17 september 2009
Visa mer

Du behöver

  • 6 st äggvitor
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl (skållad sötmandel som mixats till mjöl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 25 st körsbär, urkärnade

TILL SERVERING

  • lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvita och florsocker poröst i en bunke.
  3. Blanda vete- och mandelmjöl och bakpulver i en bunke, vänd ner blandningen i äggsmeten.
  4. Bryn smöret i en kastrull. Blanda ner det i smeten.
  5. Häll smeten i flera små ugnsfasta smorda formar. Tryck ner körsbären.
  6. Grädda kakorna i ugn 20-25 minuter.
  7. Servera clafoutin med vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept