Ren- och matvetesauté med cashewnötter

4

Du behöver

  • 1 pkt renskav (tinat)
  • 2 dl matvete
  • 3,5 dl vatten
  • 1 st morot
  • 1 bit selleri
  • 1 st purjolök
  • 10 st champinjoner
  • 1 st rödlök
  • 1 st kålrabbi
  • 8 st cashewnötter
  • 1 msk blötlagda russin
  • 1 knippa persilja
  • 1 msk olja
  • 1 dl yoghurt
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda vete och vatten. Koka i microvågsugn 12 minuter på halv effekt. Skala och riv grovt rotfrukterna och koka därefter lätt i cirka 2-4 minuter.
  2. Skiva champinjoner, purjo- och rödlök. Stek renskaven i en wokpanna i olja. Tillsätt grönsakerna, rotfrukterna, matveten, russin, nötter och finhackad persilja. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera med yoghurt och gärna äppelchutney.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept