Räk- och makaronigratäng

4

Du behöver

  • 500 g räkor med skal (tinade)
  • 1 st finhackad gul lök
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 300 g makaroner
  • 1 msk maizena till ljusa såser
  • 3 st äggulor
  • 1 dl gratängost
  • 1 kruka färsk hackad dragon eller 2 tsk torkad
  • 2 st tärnade röda paprikor
  • 2 st tärnade gula paprikor
  • 2 st finhackade gula lökar
  • 1 msk olivolja
  • 100 g färsk spenat
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala räkorna. Koka räkskal, lök, tomatpuré och fiskbuljongtärning i vitt vin och grädde i en kastrull, ca 20 minuter. Koka makaronerna i lätt saltat vatten. Skölj dem under rinnande kallt vatten.
  2. Sila räkskalen och red såsen med maizena utblandat med lite vatten. Blanda i äggula, ost och dragon när såsen svalnat något. Den får inte koka igen, den kan då bli grynig.
  3. Fräs paprika och lök i olivolja i en stekpanna. Tillsätt spenat i slutet. Salta och peppra. Lägg paprikablandningen i en ugnssäker form. Fyll på med makaroner, skalade räkor och avsluta med såsen. Gratinera i ugnen i 250°C, ca 10 min, eller tills gratängen fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept