Stekt kalkonbröst med örtfrittata och grönt garnityr

4

Du behöver

  • 2 st kalkonbröst
  • lite olivolja att bryna i
  • 0,5 knippa timjan, grovhackad
  • salt och nymalen svartpeppar

Frittata:

  • 6 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl blandade örtkryddor, ex oregano, timjan, körvel, basilika
  • salt och nymalen svartpeppar
  • lite olivolja

Medleygarnityr:

  • 1 st rödlök, hackad
  • 3 st tomater, urtagna och tärnade
  • 2 st gula paprikor, tärnade
  • 100 g kokta kidneybönor
  • 0,25 st spansk peppar, finhackad
  • olivolja att steka i
  • salt och nymalen svartpeppar
  • några basilikablad till garnering

Gör så här

  1. Bryn kalkonbrösten runt om i lite olivolja. Strö över timjan, salta och peppra. Efterstek dem i ugnen på 150° i 20 minuter.
  2. Frittata: Vispa ihop ägg och grädde till en omelettsmet. Smaksätt med hackade örtkryddor, salt och svartpeppar. Grädda 4 "frittator" på den ena sidan i lite olivolja. Droppa även lite olivolja på ovansidan.
  3. Medleygarnityr: Bryn lök, tomater, paprikor, bönor och spansk peppar i lite olivolja. Salta och peppra.
  4. Vid serveringen, lägg en frittata på varje tallrik, fördela medleygarnityret ovanpå och toppa med ett halvt kalkonbröst skuret i skivor. Garnera med basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept