Kyckling med ljummen medelhavssallad

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • Sallad:
  • 1 st fänkål
  • 3 st skalade potatisar
  • 1 st kronärtskocka
  • 2 st bifftomater
  • 1 st skalad och urkärnad avokado
  • 1 st urkärnad gul paprika
  • 1 st urkärnad röd paprika
  • 0,5 st gurka
  • 1 st isbergssalladshuvud
  • 1 st mozzarellaost (ca 125 g)
  • Vinägrett:
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk grovkornig senap
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj och torka kycklingfiléerna med hushållspapper. Salta och peppra dem. Grilla och efterstek dem i ugnen i 125°C, ca 20 minuter, eller tills de är genomstekta.
  2. Sallad: Koka fänkål, potatis och kronärtskockan i lättsaltat vatten. Skär de kokta grönsakerna samt de övriga ingredienserna till salladen i bitar.
  3. Vinägrett: Rör ihop ingredienserna till vinägretten.
  4. Blanda grönsakerna och osten med vinägretten. Skiva kycklingfiléerna och servera till salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept