Lamm med gorgonzolapolenta

4

Du behöver

  • Lamm:
  • 400 g tärnad lammstek
  • 1 msk olivolja
  • Polenta:
  • 4 dl vatten
  • 1,5 dl polenta
  • 2 msk smör
  • 50 g gorgonzolaost
  • 0,5 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 0,5 st rödlök
  • 4 st tomater
  • 1 msk timjan

Gör så här

  1. Lamm: Salta, peppra och stek köttet i olivolja i två minuter på varje sida.
  2. Tärna tomaterna och finhacka timjan och lök.
  3. Polenta: Koka upp salt och vatten. Tillsätt polentagrynen under kraftig omrörning och rör tills gröten är slät. Låt sjuda i ca 20 minuter. Rör i smör, ost och crème fraiche. Salta och peppra.
  4. Blanda köttet med grönsaksröran och servera med polentan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept