Jambalaya

Jambalaya
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

En trevlig "allt-i-ett-rätt" som kan varieras efter smak.

19 november 2008
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 4 st kycklinglår
  • 0,5 pkt bacon, skuret i småbitar
  • 200 g chorizokorvar
  • 16 st skalade räkor
  • 4 st insjökräftor
  • 1 burk musslor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk cajunkrydda
  • 4 dl vildrisblandning
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 0,5 l kycklingbuljong
  • 2 st tomater

Gör så här

  1. Bryn bacon och kycklinglår gyllenbruna i en stor, torr järngryta.
  2. Lägg i korven skuren i centimeterstora bitar. Hacka löken och lägg i den tillsammans med de pressade vitlöksklyftorna och cajunkryddan. Fräs i 5-10 minuter på stark värme.
  3. Lägg i riset och låt det fräsa med i 5 minuter. Häll i de krossade tomaterna, bleksellerin samt paprikorna, skurna i tärningar.
  4. Späd med buljongen och lägg på locket. Koka upp och sänk sedan värmen så att det knappt sjuder under 40 minuter. Rör om då och då så att det inte fastnar i bottnen.
  5. Avsluta med att lägga i musslorna, räkorna och kräftorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept