Glaserat julspjäll

4

Du behöver

  • 1 kg tunnskuret revbensspjäll
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 st morot
  • 1 st lök
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st lagerblad
  • 5 st vitpepparkorn

Till pensling:

  • 2 msk fransk honungssenap, Honey Dijon
  • 1 msk japansk soja
  • 0,5 dl olja
  • 0,5 msk tomatpuré

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C. Koka upp buljongen. Skala och skär moroten i bitar. Skala och skiva löken. Lägg i revbensspjäll, morot, lök, salt, lagerblad och pepparkorn. Sjud spjället 6-8 minuter.
  2. Rör ut senapen med soja, olja och tomatpuré. Ta upp spjället. Låt rinna av väl. Lägg det på ett galler i en långpanna. Stek det ca 5 minuter. Vänd spjället och stek ytterligare 5 minuter. Pensla med glasyren. Stek till vacker färg, varje sida 5 minuter.
  3. Skär spjället i bitar. Servera det nystekt eller kallt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept