Biffplanka med duchesse och tomatsallad

Från Nyhetsmorgon

Biffplanka är gjord på filé av oxrygg. Serveras tillsammans med duchesse, tomatsallad samt bearnaisesås.

Vintips
92248 Castellroig Negre Selecció 2008, Spanien, 112:- (5 Solar)

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


10 juni 2011
Visa mer
4

Du behöver

Biffplanka

  • 800 g oxrygg
  • Salt
  • peppar
  • matolja

Duchesse

  • 4 st minimorötter
  • 4 st minirättikor

Tomatsallad

  • 20 st cocktailtomater, röda och gula
  • Salt
  • peppar
  • olivolja
  • vinäger
  • 2 st rödlökar, små och skalade

Bearnaise

  • 4 st äggulor
  • 4 dl smör, skirat
  • 2 msk citronjuice
  • 3 st shalottenlökar, skalade
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 4 kvistar dragon
  • 4 kvistar persilja
  • 4 kvistar körvel

Gör så här

  1. Biffplanka
    Värm ugnen till 96 grader varmluft.
  2. Salta och peppra biffen på båda sidorna och stek på båda sidorna i en het panna i matolja.
  3. Ställ i ugnen och baka tills biffen är 54 grader i mitten.
  4. Duchesse
    Skala morötterna och rättikorna i saltat vatten tills de är mjuka, kyl i isvatten.
  5. Tomatsallas
    Dela tomaterna i halvor, skär rödlöken i skivor och plocka i ringar.
  6. Blanda försiktigt i en bunke och marinera med salt, peppar, olivolja och vinäger.
  7. Bearnaise
    Finhacka löken och koka in i vinägern tills det nästan är helt torrt.
  8. Vispa äggen med salt och citronen över vattenbad tills äggen är luftiga( ej äggröra).
  9. Värm smöret till cirka 50 grader och montera i äggen under vispning.
  10. Plocka örterna och hacka fint, tillsätt örter och löken i såsen och smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept