Löktortilla med lufttorkad skinka

15 november 2007
4

Du behöver

  • 3 hg lufttorkad skinka
  • 6 st tomater
  • 2 förp buffelmozzarella
  • 8 st ägg
  • 6 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 kruka basilika
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Finhacka den gula löken och vitlöken. Använd en teflonpanna och stek i olivolja till dess att löken har fått färg.
  2. Vispa ihop äggen i en bunke. Tillsätt svartpeppar och salt. Späd med vatten och vispa slätt. Häll äggsmeten över löken och se till att det blandar sig väl.
  3. Skär ner tomater i grova kuber och häll över hackad basilika och skivad mozzarella. Häll över olivolja och svartpeppar och låt marinera en stund.
  4. Lägg upp löktortillan på en tallrik och täck över med skinka, grönsaker och mozzarella.
  5. Droppa över lite olivolja och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept