Chorizo med champinjoner och potatis à la greque

4

Du behöver

  • 300 g potatis
  • 0,5 l hönsbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 st lagerblad
  • 1 st pressad citron
  • 300 g champinjoner
  • 5 st tomater
  • 4 st färska lökar
  • 4 st chorizokorvar
  • 1 kruka grovhackad basilika
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Borsta potatisarna och koka dem mjuka i hönsbuljong. Häll av buljongen, men spara 2 dl. Blanda buljongen med vin, olivolja, vitlök, lagerblad och citronsaft.
  2. Dela champinjonerna och skär tomaterna i tärningar. Skär löken i grova skivor och chorizokorvarna i slantar. Lägg grönsakerna och korven i buljongen och låt sjuda ca 5 minuter. Krydda med basilika, salt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept