Potatisbullar med grillat bogfläsk och äpple

Potatisbullar med grillat bogfläsk och äpple
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Melker Andersson
Melker Andersson

Potatisbullar med grillat bogfläsk och äpple

12 ingredienser

1h

Klassiska, lena potatisbullar med salt fläsk och syrligt äpple. Receptet är signerat Melker Andersson.

Ingredienser

portioner
  • 500 g potatis
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1,5 tsk malen kummin
  • 1 tsk stark paprika
  • 3 ägg
  • 200 g tunt skuret bogfläsk
  • 2 äpplen
  • färsk salvia (eller torkad)
  • 2 msk majsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tvätta potatisen (men skala inte) och koka i 20 minuter tillsammans med vitlöksklyftorna. Häll sedan av vattnet och låt svalna lite. Skala potatisarna och mosa med vitlöksklyftorna.
  2. Blanda ner persiljan och de torra kryddorna samt äggen. Forma till potatisbullar och platta till dem något. Hetta upp en stekpanna mes olja och stek på bullarna på medelvärme, några minuter på varje sida.
  3. Salta och peppra köttet. Hetta upp en grillpanna och grilla köttet cirka 3-5 minuter på varje sida. Skiva äpplet tunt. Servera.