Majs- och potatisplättar med äpple och bacon

4

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0,75 dl mjöl
  • 1 burk majskorn (200 g)
  • 4 st kokta potatisar
  • 1 knippe persilja
  • 12 skivor bacon
  • 2 st syrliga äpplen
  • 2 st rödlökar
  • smör att grädda i
  • gärna en sallad till servering

Gör så här

  1. Blanda ägg och hälften av mjölken i en skål. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn pannkakssmet. Häll i resten av mjölken. Häll bort spadet från majsen. Tärna potatisarna och hacka persiljan. Blanda i pannkakssmeten. Grädda ca 16 plättar.
  2. Stek bacon i en stekpanna. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Stek dem lätt i stekpannan. Skiva rödlöken tunt. Varva plättar, äpple och lök. Toppa med bacon och servera, gärna med en sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept