Torsk med vintergrönsaker provencale

Du behöver

  • 250 g valfria vintergrönsaker (ex selleri, morot, fänkål och jordärtskocka)
  • 600 g torskfilé
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 0,5 st spansk peppar
  • svarta oliver
  • soltorkade oliver
  • kapris
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vitt vin

Gör så här

  1. Skala grönsakerna och skär ner dem i grova bitar. Finhacka den spanska pepparfrukten. Stek grönsakerna lätt i olivolja. Tillsätt sedan vitt vin, grönsaksbuljong och saffran och låt sjuda ca 10 minuter under lock.Tillsätt oliver, kapris och tomater (som finhackats) samt dillen från fänkålen. Salta och peppra.
  2. Salta på torsken och lägg filén i pannan. Sjud ihop med grönsakerna i 5-7 minuter. Servera ev. med aioli.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept