Senapslax "minute"

4

Du behöver

  • 4 skivor lax à 150 g (tunt skurna, ca 0,5 cm)

Sås:

  • 2 st schalottenlökar
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl fiskfond (eller vatten + tärning)
  • 1 msk fransk grovkornig senap
  • 1 tsk hackad färsk dragon
  • 0,5 dl olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Sås: Skala och finhacka löken. Koka vin och lök tills vinet kokat in i löken. Rör ner fiskfond, senap och dragon. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning eller mixning med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Värm upp såsen.
  2. Lägg laxskivorna på ett stort ugnssäkert fat eller en plåt. Tillaga laxskivorna i 250°, 1-2 min. Lägg upp laxskivorna på tallrikar. Häll den varma såsen över laxen.
  3. Servera med pressad potatis och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept