Rimmad torsk med färska rödbetor och sardellcrème

4

Du behöver

Rimmad torsk:

  • 600 g torskfilé
  • 1 l vatten
  • 4 msk salt
  • 2 msk socker

Sardellcrème:

  • 100 g sardeller
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 knippe persilja
  • 2 st kokta ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt och peppar
  • 500 g färska rödbetor

Gör så här

  1. Blanda vatten, salt och socker i en bunke. Lägg i torskfilén och låt rimmas i 30 minuter.
  2. Sardellcrème: Finhacka sardellerna, vitlöken och persiljan. Grovhacka äggen. Blanda sardeller, vitlök, persilja, ägg, crème fraiche, senap och vinäger i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj rödbetorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 20 min. Skala och klyfta rödbetorna.
  4. Koka torsken under lock i ca 10 min på medelvärme. Klart att servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept