Provencalsk torsk med tomatkompott

4

Du behöver

  • 1 st citron
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 125 g färskt vitt bröd, kantskuret
  • 4 msk hackad persilja
  • 5 blad färsk basilika
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 400 g torskfilé
  • smör eller margarin
  • 2 st gula tomater
  • 2 st röda tomater
  • 0,5 st finhackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 500 g ansad och sköljd spenat

Gör så här

  1. Riv citronskalet på rivjärn. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Mixa bröd, vitlök, citronskal, persilja och basilika i en matberedare. Tillsätt olivolja genom matarröret under maskinens gång. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Lägg torskfiléerna i lätt smorda portionsformar. Täck fisken med brödpaneringen. Tillaga fisken i nedre delen av ugnen i 225°C, ca 10 min.
  3. Skär ett kryss med vass kniv i tomaternas skal. Lägg tomaterna i kokande vatten ca 1 min. Lyft upp dem och dra av skalet. Skär tomaterna i cm-stora tärningar. Värm tomaterna hastigt i olivolja i en medelvarm stekpanna tillsammans med den finhackade löken. Tomaterna skall bli något mosiga. Salta och peppra.
  4. Fräs spenaten hastigt i stekpannan.
  5. Servera rätten med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept