Pasta med bläckfisk och räkor i saffranssås

4

Du behöver

  • 2 st bläckfiskar, skurna i tunna ringar
  • 8 st black-tigerräkor, skalade
  • 0,5 kg ishavsräkor, skalade
  • 200 g pasta
  • 1 st fänkål, strimlad
  • 2 st purjolökar, strimlade
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl grädde
  • 0,5 kruka koriander, hackad
  • olivolja, salt och nymalen svartpeppar
  • späda maskrosblad till dekoration

Gör så här

  1. Stek bläckfisk och räkor i lite olivolja tillsammans med fänkål och purjolök. Salta och peppra. Tillsätt vitt vin, vitlök, saffran och grädde och låt det hela koka ihop i 2 min. Blanda i koriandern.
  2. Koka pastan i 12 min. Slå av vattnet, skölj och tillsätt lite olivolja och svartpeppar. Lägg upp, slå skaldjurssåsen över och dekorera med maskrosblad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept