Kolja med mexikanska grönsaker

4

Du behöver

  • 600 g koljafilé
  • olivolja, salt och peppar

Mexikanska grönsaker:

  • 2 st tomater
  • 0,5 st gurka
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 st röd lök
  • 2 st vårlökar
  • 1 st mango
  • 1 st avokado
  • 1 st spansk peppar
  • 2 st pressade limefrukter
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 knippe koriander
  • svartpeppar och salt

Gör så här

  1. Lägg fisken i en ugnssäker form. Pensla med olivolja. Strö över salt och peppar. Tillaga i ugn 175° ca 15 min.
  2. Mexikanska grönsaker: Skölj tomaterna och gurkan. Skölj och kärna ur paprikorna. Skala rödlökarna och skölj vårlöken. Skala mangon och skär loss köttet från stenen. Skala och kärna ur avokadon. Tärna alla ingredienser i ca 1/2 cm stora tärningar. Skrapa ur kärnorna ur den spanska pepparn och finhacka den. Blanda saft av lime, olivolja och grönsaker i en skål. Finhacka koriandern och blanda ner. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept